LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Bots/Plūme otro nedēļas nogali pēc kārtas izcīna uzvaru mājas trasē, Aparjods pēc pirmā sacensību brauciena ceturtais, Vītola otrajā pozīcijā

 

Sestdien, 2. martā, Eberspächer Pasaules kausa devītais posms iesākās ar sieviešu un vīriešu divvietīgo ekipāžu sacensībām, kurās par godalgām cīnījās pieci Latvijas dueti: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs, Anda Upīte/Zane Kaluma, kā arī Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna.

Mārtiņš Bots/Roberts Plūme veica lielisku pirmo braucienu un finišā uzrādīja labāko laiku – 41.412 sekundes. Tāpat otrajā braucienā latviešiem labākais laiks braucienā, kas divu braucienu summā garantēja uzvaru arī Pasaules kausa devītajā posmā [1:22.915]. Latvijas duetam piekāpjoties par 0.095 sekundēm, otrajā vietā vācieši Vendls/Arlts (Wendl/Arlt), bet bronza Austrijas ekipāžai Štojam/Kindlam (Steu/ Kindl) [+0.386].

Eduards Ševics Mikeļševics/ Lūkass Krasta pirmajā braucienā, pieļāva kļūdu nākot ārā no 14. virāžas, taisnē aizskarot bortus un finišā uzrādot 12. labāko finiša laiku. Otrajā braucienā latvieši veica labu braucienu un divu braucienu summā pakāpās par četrām pozīcijām izcīnot astoto vietu [+0.916]. 

Raimonds Blatgalvis/Vitālijs Jegorovs pirmajā braucienā finišēja 42.125 sekundēs un ierindojās desmitajā pozīcijā. Otrajā braucienā duets piedzīvoja kritienu, bet tiekot atpakaļ kamanās, sasniedza finišu un ierindojās 18. vietā [+9.737].

Sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē Anda Upīte/Zane Kaluma pirmajā braucienā uzrādīja otro labāko starta laiku un finišēja piektajā pozīcijā. Otrajā braucienā duetam ceturtais starta laiks un piektais laiks braucienā, kas divu braucienu summā ļāva izcīnīt sesto vietu [+0.535].

Viktorijai Ziediņai/Selīnai Elizabetei Zvilnai pirmajā braucienā trešais starts un septītais finiša laiks. Savukārt, otrais brauciens latvietēm izvērtās gaužām nelāgs, piedzīvojot kritienu un nesasniedzot finišu.

Sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē uz goda pjedestāla abas Vācijas ekipāžas. Zelts Degenhardtai/Rozentālai (Degenhardt/Rosenthal) [1:24.648]. Sudrabs Eitbergerei/Širmerei (Eitberger/Schirmer) [+0.254], bet bronza austrietēm Eglei/Kippai (Egle/Kipp) [+0.283].

Deviņu Eberspächer Pasaules Pasaules kausu kopvērtējumā, ieskaitot trīs BMW Sprinta kausus, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ar izcīnītiem 876 punktiem izcīnīja trešo vietu. Ar 885 punktiem otrajā vietā vācieši Tobias Vendls/Tobias Arlts (Tobias Wendl/Tobias Arlt), bet uzvara ar 966 punktiem Austrijas duetam Tomasam Štojam/Volfgangam Kindlam (Tomas Steu/Wolfgang Kindl). Savukārt, Eduardam Ševicam-Mikeļševicam/Lūkasam Krastam ar 403 punktiem 11. vieta kopvērtējumā.

Deviņu Eberspächer Pasaules kausu kopvērtējumā Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem ar 630 punktiem trešā vieta. Vāciešiem Vendlam/Arltam (Wendl/Arlt) 660 punkti un otrā pozīcija, bet austriešiem Štojam/Kindlam (Steu/Kindl) 741punkts un pirmā vieta. Savukārt, Eduardam Ševicam-Mikeļševicam/Lūkasam Krastam 318 punkti un desmitā vieta pasaulē. 

Sieviešu divvietīgo ekipāžu deviņu Eberspächer Pasaules Pasaules kausu kopvērtējumā, ieskaitot trīs BMW Sprinta kausus, Anda Upīte/Zane Kaluma ar izcīnītiem 257 punktiem ierindojās 13. vietā. Tāpat 13. pozīcija latvietēm arī deviņu Eberspächer Pasaules kausu kopvērtējumā, kur viņām 197 punkti. 

Sieviešu divvietīgo ekipāžu deviņu Eberspächer Pasaules Pasaules kausu kopvērtējumā, ieskaitot trīs BMW Sprinta kausus, ar 955 punktiem uzvaru izcīnīja Itālijas duets Voettere/Oberhofere (Voetter/Oberhofer). Otrajā vietā ar 895 punktiem vācietes Degengarda/Rozentāla (Degenhardt/Rosenthal), bet trešās ar izcīnītiem 886 punktiem Vācijas sportistes Eitbergere/Širmere (Eitberger/Schirmer).

Nelielas izmaiņas trijniekā deviņu Eberspächer Pasaules Pasaules kausu kopvērtējumā, kur pirmajā vietā ar 780 punktiem ierindojās vācietes Degenharda/Rozentāla (Degenhardt/Rosenthal). Otrās itālietes Voettere/Oberhofere (Voetter/Oberhofer), kurām 725 punkti. Savukārt, trešajā vietā ar 661 punktu vācietes Eitbergere/Širmere (Eitberger/Schirmer).

Tāpat sestdien, 2. martā, tika aizvadīti arī sieviešu un vīriešu pirmie sacensību braucieni, izmēģinot jauno sacensību formātu.  

Sieviešu konkurencē pēc pirmā sacensību brauciena divas latvietes labāko trijniekā. Otrajā vietā ar finiša laiku 41.685 – Elīna Ieva Vītola, bet trešajā pozīcijā ar finiša laiku 41.721 sekunde Sigita Bērziņa. Līdere pēc pirmās sacensību dienas vāciete Jūlija Taubitsa (Julia Taubitz) [41.487]. Savukārt, Kendija Aparjode pavisam tuvu komandas biedrēm – piektajā pozīcijā, līderei piekāpjoties par 0.275 sekundēm, bet Zanei Kalumai 15. pozīcija [+0.610].

Vīriešu konkurencē pēc pirmā brauciena labākais no latviešiem Kristers Aparjods, kurš ieņem ceturto pozīciju, līderim itālim Dominikam Fišnalleram (Dominik Fischnaller) piekāpjoties par 0.111 sekundēm. Otrajā pozīcijā Fēlikss Lohs (Feliks Loch) [+0.079]. Trešajā vietā Niko Glaišers (Nico Gleirscher) [+0.094]. Kaspars Rinks aizvadot labu braucienu ierindojās septītajā vietā [+0.274]. Gintam Bērziņam devītā pozīcija [+0.358], bet Robertam Dreimanim 21. vieta [+1.604].

Svētdien, 3. martā, diena iesāksies ar vīriešu un sieviešu sacensību otrajiem braucieniem, pēc kuriem tiks noskaidroti Pasaules kausa devītā posma uzvarētāji un kopvērtējuma kristāla globusu ieguvēji. Savukārt, dienu noslēgs Komandu stafete sadarbībā ar BMW.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV6, portālā tv3.lv, TV3 Play, kā arī Go3 vai nāc un atbalsti klātienē Bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.

 

Svētdiena, 3. marts

10:00   2. brauciens SIEVIETES

11:30   2. brauciens VĪRIEŠI

13:30   Komandu stafete 

 

 

 

2024.03.02. 544
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK