LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvijas komanda izcīna vēl vienu sudrabu JZOS Dienvidkorejā

Otrdien, 23. janvārī, 2024. gada IV Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles kamaniņu sportā noslēdzās ar komandu stafeti, kurās Latvijas valstsvienību pārstāvēja Margita Sirsniņa, Edvards Marts Markitāns un Jānis Gruzdulis-Borovojs/Ēdens Eduards Čepulis.

Latvieši trasē devās ar septīto kārtas numuru un desmit valstu lielā konkurencē izcīnīja sudraba godalgu, uzvarētājiem Itālijas komandai piekāpjoties par 0.829 sekundēm. Bronza austriešiem [+0.951], bet Vācija bija vienīgā komanda, kas sacensības nefinišēja.

Zintis Šaicāns: “Es nebaidījos pirms spēlēm teikt, ka mūsu komandai ir viens mērķis – izcīnīt medaļas. Ceturtās Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles pēc kārtas kamaniņu sports Latvijai ir atnesis godalgas. Vienkārši pasakot, tā ir sistēma un savstarpēja komunikācija. Esmu ļoti gandarīts par treneru ieguldīto darbu sacensību laikā. Kvalitatīvs darbs, kas rezultējās izteiksmīgos rezultātos. Vēlos uzteikt treneru pieeju sportistiem un izmantotās treniņu metodes, kuras sportistos veicināja drošības un pārliecības sajūtu. Esmu gandarīts par Margitu Sirsniņu, kura nobraucat treniņos vien sešus braucienus, bet spēja apgūt Phjončhanas trasi, uzrādot ļoti augstvērtīgus rezultātus. Tāpat pārējiem komandas dalībniekiem vēlos pateikt milzīgu paldies par cīņas sparu. Šis būs labs atspēriens jauniešiem, lai turpinātu iesākto attīstības ceļu kamaniņu sportā. Izcīnot divas godalgas, sportistiem un treneriem ir gandarījums par paveikto. Sportistiem jāapzinās, ka šis ir tikai ceļa sākums. Jāiegulda milzīgs darbs, lai sportisti savu sniegumu spētu tik pat sekmīgi demonstrēt augstāka līmeņa sacensībās. Priecājamies par rezultātiem, bet turpināsim attīstīties un strādāt.”

Ceturtdien, 25. janvārī, Jauniešu izlase atgriezīsies mājās, lai gatavotos Latvijas zīmolu kausa trešajam posmam – “NUTEGO” kausam kamaniņu sportā, kas norisināsies devītajā februārī Bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.

IV Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles
V
Komanda
Laiks
2024.01.23. 1092
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK