LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Jauniešu izlase aizvadījusi pirmo treniņu dienu Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu trasē Phjončhanā

Pirmdien, 15. janvārī, Latvijas jauniešu izlase aizvadīja pirmos treniņbraucienus 2024. gada Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu ledus trasē, Gangvonas provinces apriņķī Phjončhanā. Latvijas Jauniešu izlase Dienvidkorejā ieradusies sešu sportistu un trīs treneru sastāvā.

Latviju Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs meiteņu konkurencē pārstāvēs Margita Sirsniņa un Amanda Ogorodņikova. Zēnu konkurencē – Edvards Marts Markitāns. Meiteņu divvietīgo ekipāžu konkurencē – Margita Sirsniņa/Madara Pavlova. Zēnu divvietīgo ekipāžu konkurencē – Jānis Gruzdulis-Borovojs/Ēdens Eduards Čepulis. Savukārt, treneru sastāvā Zintis Šaicāns, Anna Orlova un Riks Kristens Rozītis.

No 15. līdz 19. janvārim norisināsies treniņbraucieni. Savukārt, sestdien, 20. janvārī, uz starta dosies un par godalgām cīnīsies meitenes un zēnu divvietīgās ekipāžas. Svētdien, 21. janvārī, par olimpiskajām medaļām sacentīsies zēni un meiteņu divvietīgās ekipāžas, bet Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles 23. janvārī noslēgsies ar komandu stafeti.

Pēc pirmās treniņu dienas Phjončhanas ledus trasē Zintis Šaicāns stāsta: “ Trases meistari ir parūpējušies, lai trases kvalitāte būtu augstākajā pakāpē. Aizvadot pirmo treniņu, varu teikt, ka trase ir ļoti ātra. No pagājušā gada, kad bijām šeit, trases profili ir nedaudz mainījušies. Sportistiem jāpielāgojas šīm nelielajām izmaiņām, lai katrs nākamais brauciens būtu kvalitatīvāks un ātrāks. Tāpat mums nedaudz jāpielāgo arī inventārs. Treneru kolektīvs ir pamanījis dažas nianses tehniskajos jautājumos, lai sportistiem būtu vieglāk izbraukt trases sarežģītās virāžas. Kopumā komandas lielākajai daļai tendences ir ļoti labas. Mums vēl ir divi treniņi, kuros ir pa trīs treniņu braucieniem. Treneriem ir jāstrādā ļoti efektīvi, jo laika līdz sacensībām ir pavisam maz.”

Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs piedalīsies 31 meitene, 23 zēni, desmit meiteņu divvietīgās ekipāžas un 14 zēnu divvietīgās ekipāžas.

 

 

 

2024.01.15. 902
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK