LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Šiciem sudrabs 4. Viessmann Pasaules kausa posmā, Rozītis deviņpadsmitais

Viessmann Pasaules kausa ceturtajā posmā, kas naktī uz sestdienu norisinājās Amerikas pilsētā Parksitijā, Latvijas duets brāļi Andris un Juris Šici pirmoreiz šajā sezonā spēja ielauzties starp godalgām, izcīnot 2. vietu. Vīriešu sacensībās 19. vieta Rikam Kristenam Rozītim.



Laikapstākļi tomēr iztraucēja arī 4. Viessmann Pasaules kausa posma norisi, jo lielā sniega daudzuma dēļ divnieku ekipāžu sacensībās godalgu sadalījumu noteica tikai pēc viena brauciena rezultātiem. Latvijas sportistiem tas šoreiz nāca par labu, ļaujot Andrim un Jurim Šiciem izcīnīt otro vietu. Vienīgie, kam brāļu duets šoreiz piekāpās, bija titulētie vācieši Tobiass Vendls/Tobiass Arlts (44.742), apsteidzot mūsējos tikai par 0.074 sekundēm. Trešā vieta arī vāciešiem Tonijam Egertam/Sašam Benekenam (+0.154). Otram Latvijas duetam ar Oskaru Gudramoviču/Pēteri Kalniņu arī izdevās stabils brauciens un finišā septītā vieta (+0.338). Pēc pamatsacensību rezultātiem abas ekipāžas ir stabili kvalificējušās arī sestdienas vakarā gaidāmajam 2. BMW Sprinta Pasaules kausa posmam.



Andris Šics par panākumu raksta atzinīgi : "Laikapstākļi šodien nelutināja, un tā dēļ tika pieņemts veikt vienu braucienu, uz ko arī centāmies sagatavoties. Trases strādnieki veica lielisku darbu un spēja visu piesnigušo trasi sagatavot pienācīgi. Pats brauciens iznāca ļoti labs no paša starta līdz finišam. Paldies Latvijas izlases treneru korpusam par darbu. Lieliska dāvana tēta dzimšanas dienā!"



Viessmann Pasaules kausa kopvērtējumā brāļi Šici joprojām saglabā 5. vietu ar 291 punktu, tikai par vienu punktu atpaliekot no ceturtās vietas, taču Gudramovičs/Kalniņš pakāpjas uz 7. vietu ar 205 punktiem, arī par vienu punktu atpaliekot no iekļūšanas sešiniekā.



Vīriešu sacensībās labāko rezultātu starp latviešiem uzrādīja Riks Kristens Rozītis, kurš divu braucienu summā ieņēma 19. vietu (+1.376). Pirmais trijnieks šoreiz bez Vācijas vai Ziemeļamerikas sportistiem – uzvara krievam Romānam Repilovam (1:32.254), otrā vieta austrietim Volfgangam Kindlam (+0.196), bet bronzas godalga itālim Dominikam Fišnaleram (+0.318).


Pirmajā braucienā Riks Kristens Rozītis uzrādīja 20. labāko laiku, ko otrajā braucienā izdevās uzlabot par veselām 0.400 sekundēm, uzrādot piecpadsmito laiku. Inārs Kivlenieks pirmajā braucienā finišēja astoņpadsmitais, taču otrajā sportists gandrīz piedzīvoja kritienu trases vidusdaļā, kas maksāja vairāk kā pusotru sekundi, un rezultātā divu braucienu summā 30. vieta (+3.231). I. Kivlenieks par sezonas pirmajiem startiem pats atklāj, ka „pietrūkst veiksmes un vēl mazliet jāuzlabo braukšanas tehnika un kamanas tehnika, bet, ņemot vērā, ka kamanas ir pilnīgi jaunas no A-Z, tad ir vēl daudz nezināmo, ar ko ir jātiek skaidrībā pēc iespējas ātrāk. Ir lietas, ko uzlaboju katru nedēļu, bet ir lietas, kuras varēs labot tikai aizbraucot mājās.” 2. BMW Sprinta Pasaules posmam kvalificējas 15 labākie, tādēļ abiem sportistiem Ziemeļamerikas tūre ir noslēgusies."


4. Viessmann Pasaules kausa posms sestdienas vakarā pēc Latvijas laika turpināsies ar sieviešu sacensībām un 2. BMW Sprinta Pasaules kausa posmu.

2016.12.17. 10421
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK