LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Andris Šics/Juris Šics trešie ātrākie Eiropā

Šodien, 28.februārī, Krievijā Soču olimpiskajā trasē sākās Viessmann Pasaules kausa (PK) izcīņas 9. posma pamatsacensības un vienlaikus arī 46. FIL (Starptautiskā kamaniņu sporta federācija) Eiropas čempionāts (EČ) kamaniņu sportā.


Latviju šajā PK kausa posmā, kas ir šīs sezonas noslēdzošais posms un EČ pārstāv Elīza Tīruma, Ulla Zirne, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis un divvietīgās ekipāžas Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.


Pirmās cīņu par Eiropas čempiona titulu uzsāka divvietīgās ekipāžas. 17 ekipāžu vidū ātrākā no Latvijas pirmajā braucienā bija brāļu Šicu ekipāža, kura finišēja pēc 49.832 sekundēm. Sacensību līderiem Wendl/Arlt (GER), kuri finišēja pēc 49.676 sekundes, piekāpjoties vien par vienu sekundes desmitdaļu brāļi pēc pirmā brauciena ieņēma 2.vietu. Otra Latvijas ekipāža O.Gudramovičs/P.Kalniņš finiša līniju šķērsoja pēc 50.470 sekundēm. Līderiem piekāpjoties par astoņām sekundes desmitdaļām ekipāža pēc pirmā brauciena ierindojās 12. vietā.


Otrajā braucienā O.Gudramovičam/P.Kalniņam neizdodas uzlabot savu sniegumu - 51.388 sekundes. Divu braucienu summā uzrādot laiku 1minūte 41.858 sekundes ekipāža Viessmann Pasaules kausa 9.posmā izcīnīja 14.vietu, bet Eiropas čempionāta ieskaitē 13.vietu.


Arī brāļiem otrais brauciens pagalam neveiksmīgs. Finišējot pēc 50.305 sekundēm viņi otrajā braucienā piekāpās ne vien sacensību līderiem, bet arī Austrijas ekipāžai Penz/Fischler, kura pēc pirmā brauciena atradās vien 4.vietā. Šici divu braucienu summā uzrādot laiku 1 minūte 40.137 sekundes un sacensību uzvarētājiem divu braucienu summā piekāpjoties par 0.578 sekundēm Eiropas čempionātā un Viessmann Pasaules kausa 9.posmā izcīnīja 3.vietu.

2015.02.28. 7704
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK