LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Ar Eberspächer Pasaules kausa devīto posmu Siguldā noslēgsies 46. Pasaules kausu sezona

Šajā nedēļas nogalē, 2. un 3. martā, Bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” otro nedēļas nogali pēc kārtas norisināsies Eberspächer Pasaules kauss, šoreiz devītais posms, kas noslēgs 2023./2024. gada starptautisko kamaniņu sporta sezonu. Sacensībās startēt pieteikušies 126 sportisti no 16 valstīm.

Latvijas Nacionālo kamaniņu sporta izlasi pārstāvēs 18 sportisti: Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode, Frančeska Bona, Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Kaspars Rinks, Roberts Dreimanis, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs, Anda Upīte/Zane Kaluma un Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna.

Piektdien, 1. martā, Nāciju kausā par vietu pamatsacensībās cīnīsies Kaspars Rinks, Roberts Dreimanis, Zane Kaluma un Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs. Savukārt, Frančeska Bona Nāciju kausā startēs bez iespējas kvalificēties pamatsacensībām, jo sieviešu konkurencē valstsvienību var pārstāvēt četras dāmas.

Pārējie sportisti ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trīs Eberspächer pasaules kausa posmos.

Pasaules kausu finālā pirmo reizi šajā sezonā tiks izmēģināts jauns sacensību formāts. Sieviešu un vīriešu vienvietīgo kamanu sacensības norisināsies divas dienas, proti, pirmais brauciens tiks aizvadīts sestdien, bet otrais – svētdien. Starptautiskās kamaniņu sporta federācijas Sporta direktors Matiass Bomers (Matthias Böhmer) no šī formāta sagaida vēl lielāku aizrautību: “Šīs būs pēdējās sacensības Pasaules kausā, kas nozīmē to, ka vēl ir jāiegūst svarīgi punkti, lai katrā disciplīnā iegūtu Pasaules kausu kopvērtējuma kristāla globusu. Lai sacensības būtu aizraujošas ne tikai skatītājiem klātienē, bet arī pie TV ekrāniem, mēs esam ieplānojuši svētdienu kā fināla dienu gan individuālajās disciplīnās, gan komandu stafetē. Šis ir kaut kas pavisam jauns, kas nozīmē to, ka svētdien gaidāms aizraujošs Pasaules kausu fināls. Šāda veida sacensību formātu mēs apspriedām ar sportistu pārstāvjiem, kas ir atlētu balss. Sportistu pārstāvji par šo ideju bija tikpat entuziastiski noskaņoti, kā televīzijas raidorganizācijas pārstāvji. Galu galā mēs no jauna nevaram izgudrot kamaniņu sportu, bet mēs varam to padarīt aizraujošāku, veicot nelielas izmaiņas.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV6, portālā tv3.lv, TV3 Play, kā arī Go3 vai nāc un atbalsti klātienē Bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.

 

Sestdiena, 2. marts

10:00  1. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

10:48  1. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

11:45  2. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

12:37  2. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

13:45  1. brauciens SIEVIETES

15:10  1. brauciens VĪRIEŠI

 

Svētdiena, 3. marts

10:00  2. brauciens SIEVIETES

11:30  2. brauciens VĪRIEŠI

13:30  Komandu stafete 

 

 

 

2024.02.28. 702
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK