LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvijas komanda gatava parādīt labāko sniegumu noslēdzošajā Eberspächer Pasaules kausa posmā

Pirmdien, 26. februārī, Dēļu ielā 2, Rīgā, Mūkusalas biznesa centrā, norisinājās Eberspächer Pasaules kausu preses konference.

Konferencē piedalījās Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Klāvs Vasks, Starptautiskās kamaniņu sporta federācijas prezidents Einars Fogelis, “Pata” korporatīvo attiecību un Klientu servisa vadītāja Elīna Dobulāne, Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases galvenais treneris Zintis Šaicāns, kā arī izlases treneris un mehāniķis Mārtiņš Rubenis. Tāpat klātesoši bija Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases atlēti: Kristers Aparjods, Elīna Ieva Vītola, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Anda Upīte/Zane Kaluma.

Preses konferencē tika runāts par Eberspächer Pasaules kausa astoto un devīto posmu Siguldā.

Preses konferenci ar pateicības vārdiem kamaniņu sporta atbalstītājiem atklāja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Klāvs Vasks, īpašu pateicību veltot abu Siguldā notiekošo Eberspächer Pasaules kausa posmu lieldraugam –  uzņēmumam “Pata”.

Runājot par aizvadīto nedēļas nogali Siguldā, Vasks dalījās: “Labi, ka sacensības noslēdzās Siguldā. Šī nedēļa noņēma mājiniekiem spriedzi no pleciem, tāpēc ceram, ka sportisti šajā nedēļas nogalē būs atbrīvojušies un spēs parādīt labāko sniegumu. Noteikti, ka mehāniķiem ir idejas, lai Kristers Aparjods tās pāris simtdaļas varētu atvinnēt. Vāciešiem, konkrētāk, Fēliksam Loham tiešām ļoti labi slīdēja. Godīgā cīņā palikām otrie. Protams, vēlētos, lai sievietes uzrāda stabilus braucienus, ne tikai Elīna, bet arī pārējās, realizējot mājas trases priekšrocības. Kopumā Latvijas kamaniņu sporta federācija un sportisti var būt apmierināti ar rezultātiem – līderi sevi apliecināja.”

Pasaules kausu posmu lieldrauga uzņēmuma “Pata” korporatīvo attiecību un klientu servisa vadītāja Elīnai Dobulāne: “Uzvaras pasaules līmenī ceļ jebkuras nācijas pašapziņu, tieši tāpēc esam patiesi gandarīti atbalstīt gan pašus sportistus, gan Pasaules kausa posmu organizēšanu Latvijā. Aizvadītajā nedēļas nogalē kamaniņu sportisti to lieliski parādīja. Vēlam labus startus arī noslēdzošajā posmā. 

Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas prezidents Einars Fogelis: “Man personīgi patika tā atmosfēra, kas aizvadītā posma laikā bija tieši starp sportistiem. Esmu pārliecināts, ka mēs šo ceļu arī kopīgi turpināsim. Manuprāt, šī sezona ir aizgājusi lielā saliedētības gaisotnē FIL kopumā. Man ir prieks par to sadarbību, kas mums ir FIL valdē, FIL prezidijā ar atlētu pusi un komandām, viss ir ļoti konstruktīvi. Pēdējais piemērs, ņemot vērā laikapstākļus, mēs bijām spiesti mainīt starta kārtību. Tas notika visciešākajā sadarbībā ar sportistu pārstāvjiem. Par šo man ir ļoti liels gandarījums. Protams, arī par ļoti augsto organizatorisko līmeni, kādā ir bijuši Pasaules kausa posmi šīs sezonas laikā. Tāpēc ir svarīgi, ka abos Siguldas posmos latiņa ir visaugstākā. Jāsaka, ka aizvadītajā nedēļas nogalē sportisti bija ļoti apmierināti un emocijas bija ļoti pozitīvas.

Neskatoties uz siltajiem laikapstākļiem, latvieši spēja uzrādīt labus rezultātus. Arī nākamnedēļ solās līdzīgi laikapstākļi. Uz jautājumu, vai šajā nedēļas nogalē plānotas izmaiņas tehnikas sagatavošanā, Latvijas izlases mehāniķis Mārtiņš Rubenis stāsta: “Mēs pirmo nedēļu nolēmām, ka brauksim ar to inventāru, kas ir zināms, lai sportisti varētu noķert braukšanas sajūtas trasē, jo tie ir pieci treniņbraucieni, kas ir ļoti maz. Uz šīs nedēļas trešdienu un ceturtdienu mums jau ir salikts plāns, ko mēs testēsim un mainīsim, jo trase ir piebraukta un ir skaidra atskaite arī braukšanas sajūtās. Principā ar to, kas tiks izvēlēts sacensībām, brauks tikai A grupas treniņā. Protams, šis viss tiek darīts ar domu, ka sacensības ir labākā iespēja notestēt jauno inventāru, jo ir skaidrs, ka visu pārējo valstu sportisti ies uz maksimumu. Par to pašu slidu izvēli runājot, mums pirms tam klupšanas akmens bija tieši aukstais laiks, tāpēc tieši uz to mēs pēdējos gados ļoti daudz strādājām, meklējot risinājumus, kā to attīstīt. Šobrīd, principā, siltam laikam paredzētu slidu mums praktiski nav. Bet jau ar mūsu atbalstītāju palīdzību meklējam risinājumus.

Nākamajā nedēļas nogalē, 2. un 3. martā, Siguldas ledus trasē norisināsies devītais Eberspächer Pasaules kausa posms, ar kuru noslēgsies 2023./2024. gada starptautiskā kamaniņu sporta sezona.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV6, portālā tv3.lv, TV3 Play, kā arī Go3, vai nāc un atbalsti klātienē, Bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.

2024.02.26. 494
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK