LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvijas izlase dodas uz pirmo treniņnometni, kas norisināsies Pasaules čempionāta mājvietā, Altenbergā

Sestdien, 21. oktobrī, Latvijas Nacionālā kamaniņu sporta izlase izbrauks uz Altenbergu, Vācijā, kur no 23. līdz 26. oktobrim norisināsies starptautiskā treniņu nometne.

Uz Altenbergas treniņnometni dosies 16 sportisti: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Sigita Bērziņa, Frančeska Bona, Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Anda Upīte/Sanija Ozoliņa, Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna, kā arī Marta Robežniece/Kitija Bogdānova. Komandai veselības stāvokļa dēļ nepievienosies Kaspars Rinks.

2023./2024. gada sezonā Altenbergā no 26. līdz 28. janvārim norisināsies 52. FIL Pasaules čempionāts un uzreiz, nākamajā nedēļas nogalē turpat, Altenbergā, tiks aizvadīts Eberspächer Pasaules kausa piektais posms.

Uz nometni komanda brauks teju pilnā sastāvā. Izlasei pievienosies arī junioru izlases atlēti. Jaunākajiem atlētiem uzdevums ir pēc iespējams labāk atrast kopēju “valodu” ar Altenbergas trasi, apgūt trases virāžas. Treniņnometnē katru dienu aizvadīsim divus trases treniņus, lai pēc iespējas īsākā laika posmā spētu pielāgot inventāru, meklēt labākos risinājumus kamanu konfigurācijās, kā arī izzināt labākās trajektorijas, lai iegūtu pēc iespējas labāku ātrumu Altenbergas trasē. Protams, svarīgi ir apzināties, ka ledus struktūra un trases profili daļēji var mainīties, atgriežoties uz Pasaules čempionātu. Vēlos, lai sportisti iegūst pārliecību un pēc iespējas labāk apgūst sarežģīto Altenbergas trasi,” stāsta Latvijas Nacionālās izlases galvenais treneris Zintis Šaicāns.

Tāpat Šaicāns piebilst: “Tehnikas treneriem būs ļoti sarežģīta un intensīva nedēļa. Neskaitot trases treniņus, dienā tiks pavadītas vairākas stundas, lai pielāgotu kamanu konfigurācijas katram sportistam individuāli tieši Altenbergas ledus trasei.

2023.10.19. 1019
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK