LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Šiciem 4. vieta ceturtajā Viessmann Pasaules kausa posmā

Sestdien Leikplesidā, ASV aizvadītas ceturtā Viessmann Pasaules kausa posma vīriešu un divvietīgo ekipāžu sacensības. Vīru konkurencē labākais starp latviešiem Inārs Kivlenieks, kurš finišēja 18. vietā, bet divvietīgo ekipāžu konkurencē brāļiem Šiciem augstā 4. vieta.


I. Kivlenieks pirmajā braucienā neveiksmīgi veica trases beigu daļu, uzrādot 23. labāko laiku, taču otrajā braucienā finišēja 11. vietā. Summā tas ļāva par piecām pozīcijām pakāpties un ieņemt 18. vietu, 1.278 sekundes aiz uzvarētāja krieva Romāna Repilova. Sudrabs vācietim Johanesam Ludvigam, bet bronza austrietim Reinhardam Egeram.


"Pirmajā braucienā pieļāvu kļūdiņu, kura izvērtās kļūdu virknē, ko nespēju pietiekoši ātri izlabot, kā rezultātā zaudēju daudz laika. Otro braucienu jau veicu daudz labāk, bet finišā nebiju līdz galam apmierināts ar sasniegto rezultātu. Vēlāk pēc mačiem apskatījos kamanas, un bija diezgan stipri sabojāta viena slida, kas varēja liegt sasniegt labāku rezultātu. Kopumā Ziemeļamerikas posmi, protams, nav izdevušies kā plānots rezultātu ziņā, plus vēl diskvalifikācija Kalgarī trasē, kur ekipējums izrādījās 100 gramus par smagu. Tomēr ir iegūtas dažas labas atziņas priekš nākošajiem posmiem eiropā," komentē I. Kivlenieks.


27. vietā (2.279 sekundes aiz uzvarētāja) finišēja Riks Kristens Rozītis, kurš braucienos uzrādīja attiecīgi 27. un 28. labāko rezultātu. Kristers Aparjods piektdien Nāciju kausā tika diskvalificēts nepareizas atstarpes starp slieci un kamanas tēraudu dēļ un pamatsacensībās nestartēja.


Divvietīgo ekipāžu konkurencē pārliecinošu sniegumu trasē rādīja pieredzējušie brāļi Andris un Juris Šici, kuri abos braucienos uzrādīja ceturto labāko laiku, nodrošinot 4. vietu summā. Uzvarētājiem vāciešiem Toni Egertam/Sašam Benekenam brāļi piekāpās par 0.709 sekundēm. Sudrabs vēl vienai vācu ekipāžai Tobiasam Vendlam/Tobiasam Arltam, bet bronza austriešiem Tomasam Stoiem/Lorenzam Kolleram. Līdz bronzai mūsējiem pietrūka pusotra sekundes desmitdaļa.


Jaunākā Latvijas ekipāža Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs pirmajā braucienā uzrādīja 12. labāko laiku, kuru spēja uzlabot par četrām sekundes desmitdaļām un ieņemt septīto vietu otrajā braucienā. Summā 10. vieta, 1.553 sekundes aiz uzvarētājiem.


Sacensības svētdien turpināsies ar dāmu startiem un sprintu, kurā startēs 15 labākie sportisti pēc pamatsacensību rezultātiem.


Mūsējo gaitām trasē arī šajā sezonā būs iespējams sekot līdzi tiešraidē Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport TV, kas skatāms Helio iTV, Helio vTV un lietotnē Shortcut. Dāmu sacensībām un sprintam būs iespējams sekot līdzi svētdien, 16. decembrī, no plkst. 15:25 līdz 20:45.

2018.12.15. 5588
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK