LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Aparjods piektais Nāciju kausā Kalgarī

Agrā 7. decembra rītā pēc Latvijas laika Kalgarī, Kanādā aizvadītas Nāciju kausa sacensības pirms trešā Viessmann Pasaules kausa posma kamaniņu sportā. Labākais rezultāts Kristeram Aparjodam, kuram 5. vieta, bet pamatsacensībām kvalificējušies arī visi pārējie Latvijas sportisti.


Dāmu konkurencē Ullai Zirnei 10. vieta samērā blīvā konkurencē. Uzvarētājai krievietei Ekaterinai Baturina U. Zirne zaudēja 0.371 sekundi, kas ļāva pārliecinoši kvalificēties pamatsacensībām.


Vīru Nāciju kausa sacensībās šosezon pirmo reizi uz starta stājās Kristers Aparjods, kurš pirmajos divos posmos bija labāko grupā. Uzvara krievam Maksimam Aravinam, bet Rikam Kristenam Rozītim 16. vietā, kas nodrošināja priekšpēdējo kvalifikāciju vietu pamatsacensībām.


Pirms nedēļas Vistlerā lieliski braucieni izdevās Elīzai Caucei, kura izcīnīja 4. vietu, kā arī brāļiem Šiciem, kuri finišēja sestajā vietā. Ar augsto 7. vietu pārsteidza arī Kendija Aparjode, kurai šīs bija pirmās sacensības Vistleras trasē. Šie sportisti, kā arī Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs un Inārs Kivlenieks jau ir nodrošinājuši sev starta vietu trešajā Viessmann Pasaules kausa posmā. Jau iepriekš ziņojām, ka Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Artūrs Dārznieks Ziemeļamerikas posmos nestartēs un šobrīd turpina treniņus Eiropā.


Mūsējo gaitām trasē arī šajā sezonā būs iespējams sekot līdzi tiešraidē Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport TV, kas skatāms Helio iTV, Helio vTV un lietotnē Shortcut.


Raidlaiki piektdien, 7. decembrī, būs no 18:55 līdz sestdienas 00:30, kad sacentīsies divvietīgās ekipāžas un vīrieši, bet 8. decembrī no 18:35 līdz 23:10 startēs dāmas un komandu stafete.


 

2018.12.07. 4675
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK