LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

2. Viessmann Pasaules kausa posmam kvalificējušies visi Latvijas sportisti

Nāciju kausā Vistlerā, Kanādā piektdien, 30. novembrī, pirms 2. Viessmann Pasaules kausa posma startēja Ulla Zirne un Riks Kristens Rozītis, kuri finišēja attiecīgi 6. un 10. vietā. Sasniegtie rezultāti abiem sportistiem nodrošina starta vietu pamatsacensībās.


Dāmu konkurencē U. Zirnei startā tikai 17. laiks, taču sportiste trases gaitā lēnām uzlaboja rezultātu, kā arī uzrādīja trešo lielāko ātrumu trasē starp visām dalībniecēm. Uzvarētājai Emīlijai Svīnijai no ASV U. Zirne piekāpās par 0.273 sekundēm. Otrā vieta vācietei Džesikai Tībelai, bet trešā Madeleine Egle no Austrijas.


Līdzīgi trasē veicās arī Rikam Kristenam Rozītim, kuram startā 20. laiks, taču finišā izdevās par desmit vietām pakāpties. No uzvarētāja austrieši Armīna Fraušera Riks Kristens Rozītis atpalika par 0.395 sekundēm. Sudrabs vēl vienam Austrijas sportistam Reinhardam Egeram, bet bronza krievam Aleksandram Gorbatsevičam.


Starta vietu 2. Viessmann Pasaules kausa posmā sev jau ir nodrošinājuši Andris un Juris Šici, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, Elīza Cauce, Kendija Aparjode, Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks. Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Artūrs Dārznieks uz Kanādu nav devušies un nestartēs arī nākamajos divos posmos. Viņi turpina treniņus Eiropā.


Pēc pirmā Viessmann Pasaules kausa posma un pirmā BMW sprinta Pasaules kausa posma līdera godā kopvērtējumā vīru konkurencē ir austrietis Volgangs Kindls, bet divvietīgo ekipāžu konkurencē viņa tautieši Tomas Stois/Lorenzs Kollers. Dalītā piektajā vietā ir divas Latvijas ekipāžas – brāļi Andris un Juris Šici un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs. Dāmu konkurencē pārliecinoša līdere ir vāciete Natālija Geisenbergere, bet labākā starp latvietēm - Kendija Aparjode, kura ieņem 10. vietu. Vīru konkurencē kopvērtējumā visaugstāk atrodams Inārs Kivlenieks – 20. vietā.


Mūsējo gaitām trasē arī šajā sezonā būs iespējams sekot līdzi tiešraidē Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport TV, kas skatāms Helio iTV, Helio vTV un lietotnē Shortcut.


Raidlaiki piektdien, 30. novembrī, būs no 23:55 līdz 5:30 1. decembra rītā pēc Latvijas laika (atkārtojumu būs iespējams vērot sestdien pa dienu), kad uz starta stāsies vīrieši un divnieku ekipāžas, bet sestdien, 1. decembrī, no 19:35 līdz pusnaktij pēc Latvijas laika norisināsies dāmu sacensības un komandu stafete.

2018.11.30. 5029
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK