LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Piektdien Oberhofā norisināsies Nāciju kauss un tiks izmēģinātas jauna formāta sprinta sacensības

Piektdien, 14. janvārī Vācijas pilsētā Oberhofā norisināsies Nāciju kauss jeb kvalifikācijas sacensības Eberspächer pasaules kausa astotajam posmam. Pasaules kausa posmā startēt kopumā pieteikušies 143 sportisti no 25 valstīm. Kvalifikācijas sacensībās piedalīsies divi latvieši: Sigita Bērziņa un Artūrs Dārznieks.


Pārējie Latvijas izlases sportisti ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trijos Eberspächer pasaules kausa posmos. Stiprāko grupa – 12 dāmas, 15 vīri un 12 divvietīgās ekipāžas.


Kendija Aparjode traumas dēļ izlaidīs arī šo pasaules kausa posmu. Savukārt Ulla Zirne pēc Siguldas posma ir izlēmusi sezonu noslēgt un atlikušajos Eberspächer pasaules kausos nepiedalīties. Savukārt Riks Kristens Rozītis, neiekļūstot komandā uz Ziemas olimpiskajām spēlēm, savu karjeru kamaniņu sportā noslēdz, turpinot kamaniņu sportā sevi realizēt trenera amatā.


Piektdien, 14. janvārī pēc Nāciju kausa izmēģinājuma režīmā norisināsies BMW Sprinta pasaules kauss jaunā formātā. Jaunā formāta Sprinta kausā šoreiz piedalīsies visi sportisti. Arī tie, kas nebūs kvalificējušies pamatsacensībām. Tāpat jaunajā versijā Sprinta kausā tiks uzņemts starta reakcijas laiks, kas tiks summēts ar finiša laika rezultātu.


Ņemot vērā to, ka šis BMW Sprinta pasaules kauss norisināsies testa režīmā, tas netiks pieskaitīts Pasaules kausu un BMW Sprinta pasaules kausu kopvērtējumam. Pēc trīs BMW Sprinta pasaules kausiem, kas norisinājās Sočos, Insbrukā un Siguldā, ar 285 punktiem Andris un Juris Šici ir izcīnījuši uzvaru un ieguvuši Mazo kristāla globusu. Savukārt otrajā un trešajā vietā Vācijas vadošie dueti, attiecīgi, otrajā vietā ar 231 punktu Tonijs Eggerts/Saša Benekens (Toni Egger/Sasha Benecken), bet trešajā vietā ar 172 punktiem Tobiass Vendls/Tobiass Arlt (Tobias Vendl/Tobias Arlt).


Vīriešu konkurencē Kristers Aparjods BMW Sprinta pasaules kausu kopvērtējumā tūlīt aiz goda pjedestāla, trešajai vietai piekāpjoties par 12 punktiem. Gintam Bērziņam 141 punkts un 8. vieta. Savukārt Rikam Kristeram Rozītim Siguldā izcīnītie 26 punkti ļāva ierindoties 20. pozīcijā.


No latvietēm vislielāko punktu skaitu izcīnīja Elīzai Tīruma, kura, startējot visos trīs BMW Sprinta pasaules kausa posmos, izcīnīja 134 punktus. Kendija Aparjode ar izcīnītajiem 60 punktiem Sočos ierindojās 15. vietā. Ulla Zirne, Siguldā izcīnot 46 punktus, ierindojās 19. vietā. Savukārt Elīnai Ievai Vītolai 30 punkti un 23. vieta.


Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV4 un interneta portālā Sportacentrs.com.


Sestdiena, 15. janvāris


10.30 Pirmais brauciens - Vīrieši
12.05 Otrais brauciens – Vīrieši
13.45 Pirmais brauciens – Divvietīgās ekipāžas
15.05 Otrais brauciens - Divvietīgās ekipāžas


Svētdiena, 16. janvāris


11.30 Pirmais brauciens – Sievietes
12.55 Otrais brauciens – Sievietes
14.50 Komandu stafete

2022.01.13. 2119
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK