LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

E. Fogelis ievēlēts SOK Nākotnes Ziemas olimpisko spēļu komisijā

Otrdien, 28. septembrī Starptautiskās kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents, Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) prezidents un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izpildkomitejas viceprezidents Einars Fogelis tika ievēlēts Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) komisijā, kura lems par nākamo Ziemas olimpisko spēļu norises vietu. Šis ir vēsturisks notikums, jo pirmo rezi vēsturē šajā SOK komisijā tiek ievēlēts latvietis.


Starptautiskā Olimpiskā komiteja, kas dibināta 1894. gada 23. jūnijā, ir bezpeļņas neatkarīga starptautiska organizācija. Tā atrodas Olimpiskajā galvaspilsētā Lozannā, Šveicē, un tā tiek pilnībā finansēta privāti un 90 procentus no saviem ieņēmumiem sadala plašākai sporta kustībai, sporta un sportistu attīstībai visos līmeņos. Tās sastāvā ir 205 nacionālās Olimpiskās komitejas. Starptautiskās Olimpiskās komitejas darbības mērķi ir veicināt un attīstīt sportu starptautiskā līmenī un pārraudzīt olimpisko spēļu organizēšanu.


Rīta panorāmas intervijā ar žurnālistu Raimondu Gekišu par to, kā norisinājās process par kandidatūru uz šo pozīcīju, E. Fogelis stāsta: “Šis process zināmā mērā ir ārpus manas ietekmes, jo šī balsošana notika, kā es uzzināju, vakar starp maniem kolēģiem olimpiskajās ziemas sporta veidu federācijās. Tālāk šis priekšlikums nāk no otras puses – Starptautiskās Olimpiskās komitejas izpildkomitejas prezidenta Tomasa Baha. Šiem diviem priekšlikumiem satiekoties un gūstot apstriprinājumu, attiecīgi es vakar arī saņēmu prezidenta Baha uzaicinājumu un vēstījumu.


Par to, ko paredz šis amats, E. Fogelis stāsta: “Šī ir milzīga atbildība un reizē arī uzticēšanās, jo tas pamata jautājums būs izvērtēt visus nākāmo Ziemas olimpisko spēļu pieteikumus un, protams, tad ar gala secinājumiem, gala lēmumu tālāk doties uz SOK izpildkomiteju, kura pieņem gala lēmumu.


E. Fogelis ir pirmais latvietis, kurš noteiks un balsos par to, kur norisināsies nākamās Ziemas olimpiskās spēles.


Jāsaka, ka šajā laikā Latvijas sports kopumā un arī mani kolēģi ir izdarījuši ļoti daudz, lai viņu darbs tiktu novērtēts un, protams, arī man šajā gadījumā ir patīkama un atbildīga sajūta, ka līdz šim padarītais kolektīvais darbs ir novērtēts un man ir izrādīta šī lielā uzticība. Protams, jā, šī ir savāda sajūta, jo līdz šim nekad neviens no maniem kolēģiem šajā procesā, kas skar olimpisko spēļu norises vietas izvēli, nav ticis iesaistīts. Šie atkal ir jauni izaicinājumi un jauns darbs,” tā E. Fogelis.


Nākotnes Ziemas olimpisko spēļu rīkotāju komisijas misija ir izpētīt, radīt un pārraudzīt interesi par turpmākajām Ziemas olimpiskajām spēlēm un Ziemas jaunatnes olimpiskajām spēlēm.


Nākotnes Ziemas olimpisko spēļu komisijas pienākumos ietilpst:


- Regulāra ziņošana SOK valdei;
- Konsultēt valdi un sniegt ieteikumus par nākamajiem rīkotājiem, lai valde varētu reaģēt uz dažādām norisēm un iespējām, kas saistītas ar potenciālajiem Ziemas olimpisko spēļu rīkotājiem;
- Stingras neitralitātes ievērošana.





2021.09.29. 2602
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK