LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Artūrs Dārznieks un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sezonu iesāk ar 3. vietu Nāciju kausā

Piektdien, 27. novembrī tika aizvadīts Nāciju kauss jeb kvalifikācija Eberspacher Pasaules kausa pirmajam posmam, kas no 28. līdz 29. novembrim norisināsies Austrijā, Insbrukā.


Par vietu pamatsacensībās cīnījās juniore Sigita Bērziņa, juniors Gints Bērziņš, divvietīgā ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kā arī pieredzējušie Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis. Pārējie sportisti automātiski ir kvalificējušies Pasaules kausa pirmajam posmam, ņemot vērā pēdējo trīs Pasaules kausa posmu sasniegtos rezultātus.


Vīru konkurencē no latviešiem labākais - Artūrs Dārznieks, kurš sezonu iesāk ar trešo vietu [+0.439], vien piekāpjoties austriešiem - Niko Gleišeram (Nico Gleirscher), kurš parādīja absolūti labāko rezultātu [50,076], un Wolfgangam Kindlam (Wolfgang Kindl) [+0.365]. Riks Kristens Rozītis izcīnīja 6. vietu, bet juniors Gints Bērziņš pēc neveiksmīgi aizvadīta brauciena ierindojās 24. vietā, kas jaunajam kamaniņu braucējam liedz iespēju startēt Eberspacher Pasaules kausa pirmajā posmā.


“Nāciju kauss tāpat ir sacensības, prieks ir par mazo medaļiņu pirms sacensībām! Šis bija labākais brauciens šajā nedēļā, mazas niansītes, protams, bija. Šur tur nedaudz par ātru vai par vēlu, bet nekādas lielas un rupjas kļūdas nepieļāvu. Brauciens kopumā bija labs! Startu vienmēr vajag ātrāku! Rīt jānobrauc divi vēl labāki braucieni!”, tā Artūrs Dārznieks.


Sieviešu konkurencē kvalifikācijas sacensībās no latvietēm startēja tikai juniore Sigita Bērziņa, kura ierindojās 9. vietā, līderei Natālijai Gaizenbergeirei (Natalie Geisenberger) zaudējot 0.427 desmitdaļas.


Gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē pamatsacensībām kvalificējas 18 Nāciju kausa ātrākie sportisti, savukārt divvietīgo ekipāžu konkurencē pamatsacensībām tiek pielaistas visas ekipāžas, ja brauciens tiek finišēts kamanās.


Divvietīgā ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kuri pārliecinoši izcīnīja vietu Latvijas komandas pamatsastāvā, Nāciju kausā kāpj uz goda pjedestāla trešā pakāpiena [+0.316]. Arī viņi piekāpās vien divām Austrijas ekipāžām – Nāciju kausa labākajiem Tomasam Steus/Lorenzam Kolleram (Thomas Steu/Lorenz Koller) [39.641] un otrās vietas ieguvējiem Janikam Mulleram/Arminam Fraušeram (Yannick Muller/Armin Frauscher) [+0.144].


Sestdien, 28. novembrī uz starta dosies vīri un divvietīgās ekipāžas. Mūsējo gaitām trasē arī šajā sezonā būs iespējams sekot līdzi tiešraidē Helio un Shortcut kanālā Best4Sport TV.


Sestdiena, 28. Novembris


10.00 1. brauciens – Vīri
11.35 2. brauciens - Vīri
13.40 1. brauciens – Divvietīgās ekipāžas
15.00 2.brauciens – Divvietīgās ekipāžas


Svētdiena, 29. Novembris


10.00 1. brauciens – Sievietes
11.25 2. brauciens – Sievietes
15.00 Sprinta Kauss – Vīri
15.45 Sprinta Kauss – Divvietīgās ekipāžas
16.20 Sprinta Kauss – Sievietes


 


Foto: Mareks Gaļinovskis/FotoMan.lv


Paldies mūsu atbalstītājiem!


Izglītības un zinātnes ministrijai, Latvijas Olimpiskajai komitejai, Latvijas Olimpiskajai vienībai, Latvijas Sporta federāciju padomei, GTS, TET televīzijai, Siguldas pašvaldībai, Rīgas Tehniskajai universitātei, Ervitex, Goodyear, CityBee, Capital, Peltors, GoPro Latvija, Skrīveru Saldumi, maiznīcai “Flora”, Vēl vairāk saules, Mangaļi, 66 North , Cryo -160, TVNET, EHR, Diena, SestDiena, Inbox.lv un žurnālam “Sports”.


 



Artūrs Dārznieks un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sezonu iesāk ar 3. vietu Nāciju kausā
Artūrs Dārznieks un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sezonu iesāk ar 3. vietu Nāciju kausā
2020.11.27. 3103
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK