LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Aparjods finišē ceturtajā vietā Viessmann Pasaules kausa posmā Altenbergā

Sestdien, 11. janvārī, Altenbergas trasē Vācijā aizvadīta ceturtā Viessmann Pasaules kausa posma kamaniņu sportā pirmā sacensību diena, kur augstā ceturtā vieta Kristeram Aparjodam, kamēr divvietīgo ekipāžu konkurencē 8. vieta Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam.


K. Apajords vīru konkurencē aizvadīja divus lieliskus braucienus un jau otro reizi šosezon ielauzās labāko sešiniekā. Šoreiz ceturtā vieta, no trešās vietas atpaliekot tikai par divām sekundes simtdaļām. Pirmajā braucienā Aparjods uzrādīja sesto labāko rezultātu, taču otrajā braucienā savu laiku uzlaboja par gandrīz pussekundi un finišēja ar ceturto laiku. Jaunais sportists abos braucienos pret konkurentiem zaudēja laiku startā, taču lieliski tika galā ar trases atslēgas vietām un spēja sasniegt vienu no lielākajiem ātrumiem (124.33km/h). Uzvarētājam austrietim Dāvidam Gleiršeram Aparjods summā piekāpās par 0.290 sekundēm. Sudrabs itālim Dominikam Fišnaleram, bet bronza vācietim Fēliksam Loham.


Divi stabili braucieni arī Ināram Kivleniekam, kuram abos braucienos desmitais labākais laiks, bet summā devītā vieta. 19. vietā divu braucienu summā finišēja Riks Kristens Rozītis, savukārt Artūram Dārzniekam kļūda otrajā braucienā liedza ielauzties TOP15 un šoreiz 22. vieta.


Pirms vīriem sacensības aizvadīja divvietīgās ekipāžas, kur Gudramovičs/Kalniņš abos braucienos pieļāva kļūdas, taču uzrādīja devīto rezultātu braucienos, kas ļāva ieņemt astoto vietu summā. Uzvarētājiem Tomasam Stoiem/Lorenzam Kolleram Latvijas labākā ekipāža piekāpās par 0.638 sekundēm. Sudrabs vāciešiem Toni Egertam/Sašam Benekenam, bet bronza krieviem Aleksandram Denisevam/Vladislavam Antonovam.


Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs pirmajā braucienā rādīja krietni labāku sniegumu kā Gudramovičs/Kalniņš, uzrādot trešo labāko laiku startā un ieņemot piekto vietu finišā. Arī otrajā braucienā lielisks starts un trases sākuma daļa, taču rupja kļūda trases vidū deva 15. vietu braucienā un 11. vietu summā. Neveiksmīgas sacensības arī Latvijas titulētākajai ekipāžai brāļiem Andrim un Jurim Šiciem, kuri pirmajā braucienā rupji kļūdījās jau pirmajā virāžā un finišēja 19. vietā. Otrajā braucienā sportisti kļūdu izlaboja un ar trešo laiku braucienā spēja pakāpties uz 12. vietu summā.


Mūsējo gaitām trasē arī šajā sezonā būs iespējams sekot līdzi tiešraidē TET televīzijā, kanālā Best4Sport TV, kas skatāms Helio iTV, Helio vTV un lietotnē Shortcut.


Otrā Viessmann Pasaules kausa posma programma:
Svētdiena
10:15 TIEŠRAIDE 1. brauciens sievietēm
11:50 TIEŠRAIDE 2. brauciens sievietēm
14:00 TIEŠRAIDE Komandu stafete

2020.01.11. 3289
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK