LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Šici izcīna uzvaru BMW Sprinta Pasaules kausa posmā Leikplesidā

Svētdien Leikplesidas trasē ASV norisinājās otrā Viessmann Pasaules kausa posma kamaniņu sportā vīru sacensības, kā arī BMW Sprinta kauss, kur zelta godalgas izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici. Karjeras un arī vienu no pēdējo gadu labākajiem latviešu rezultātiem vīru konkurencē pamatsacensībās uzrādīja Kristers Aparjods, finišējot dalītā piektajā vietā.


Brāļi Šici sestdien Viessmann Pasaules kausa otrajā posmā finišēja sestajā vietā, nodrošinot starta vietu arī BMW Sprinta kausā. Pieredzējušie sportisti sprintā aizvadīja stabilu braucienu, uzrādot labākos laikus visos starpfinišos un finišējot ar astoņu sekundes tūkstošdaļu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem vāciešiem Toni Egertu/Sašu Benekenu. Bronza viņu tautiešiem Tobiasam Vendlam/Tobiasam Arltam. Labāko sešiniekā iekļuva arī Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuriem 6. vieta, bet 13. vietā Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs.


Individuālajās sacensībās K. Aparjods piekto labāko laiku uzrādīja jau pirmajā braucienā, kur nedaudz kļūdījās trases augšdaļā. Līdzīga kļūda sekoja arī otrajā braucienā, kur devītais labākais laiks, taču summā izdevās saglabāt dalītu piekto vietu ar krievu sportistu Semjonu Pavļičenko. Jau otro uzvaru šosezon izcīnīja Austrijas sportists Jonas Millers, kamēr sudrabs mājiniekam amerikānim Takeram Vestam, bet bronza itālim Dominikam Fišnalleram. Līdz uzvarai K. Aparjodam divu braucienu summā pietrūka 0.250 sekundes.


Divus stabilus braucienus aizvadīja Riks Kristens Rozītis, kurš arī iztika bez ievērojamām kļūdām un ar 17. un 15. laiku braucienos ieņēma 16. vietu summā. 15. vieta pirmajā braucienā Ināram Kivleniekam, taču otrajā braucienā sportists jau trases vidusdaļā piedzīvoja kritienu un finišu nesasniedza.


BMW Sprinta kausā uz starta stājās arī K. Aparjods, kurš finišēja 12. vietā, kā arī Kendija Aparjode un Ulla Zirne, kurām attiecīgi 12. un 12. vieta.


Nākamnedēļ Viessmann Pasaules kausa programmā paredzēts pārtraukums, un trešais posms 13. un 14. decembrī norisināsies Vistlerā, Kanādā.


Mūsējo gaitām trasē arī šajā sezonā būs iespējams sekot līdzi tiešraidē Tet televīzijā, kanālā Best4Sport TV, kas skatāms Helio iTV, Helio vTV un lietotnē Shortcut. Pēc sacensībām iespējams vērot arī atkārtojumus.

2019.12.01. 4384
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK