LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvijai bronza komandu stafetē Eiropas čempionātā

Svētdien Oberhofā, Vācijā ar dāmu sacensībām un komandu stafeti noslēdzies 50. FIL Eiropas čempionāts un Viessmann Pasaules kausa astotais posms kamaniņu sportā. Starp Latvijas sportistēm labākais rezultāts Ullai Zirnei, kurai 9. vieta Eiropas čempionātā, bet komandu stafetē Latvijas komandai bronzas godalga.


Atšķirībā no iepriekšējām nedēļām, kad sacensības Vācijas trasēs pavadīja spēcīga snigšana, šoreiz Oberhofā lija lietus, kas ledu padarīja daudz mīkstāku un lēnāku. U. Zirne dāmu sacensībās abos braucienos uzrādīja 11. labāko laiku, taču summā ierindojās 10. vietā Viessmann Pasaules kausa astotajā posmā, bet 9. vietā Eiropas čempionātā. Uzvarētājai vācietei Natālijai Geisenbergerei U. Zirne piekāpās par 0.602 sekundēm. Arī pārējās vietas uz pjedestāla šoreiz Vācijas sportistēm Tatjanai Hefnerei un Dajanai Eitbergerei.


Cīņā par TOP6 pēc pirmā brauciena iesaistījās Elīza Cauce, kura ļoti labi veica trases lejasdaļu un finišā ieņēma 4. vietu. Otrais brauciens gan neizdevās tik sekmīgs un ar 16. rezultātu braucienā nācās atkāpties uz 12. vietu summā (11. vieta Eiropas čempionātā). Rezultāti dāmu konkurencē gan šoreiz bija ļoti blīvi, jo septīto vietu no četrpadsmitās šķīra mazāk kā viena sekundes desmitdaļa. E. Cauce divu braucienu summā U. Zirnei zaudēja tikai astoņas sekundes tūkstošdaļas.


Ar 13. un 15. labāko laiku braucienos 16. vietā finišēja Kendija Aparjode (15. vieta Eiropas čempionātā), kura uzvarētājai piekāpās par 0.713 sekundēm.


Komandu stafetē pēc treneru lēmuma Latvijas komandas sastāvā startēja Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks un Andris Šics/Juris Šics. E. Cauce kā pirmā sāka stafeti un uzrādīja piekto labāko laiku etapā, vācietei N. Geisenbergerei piekāpjoties par 0.425 sekundēm. I. Kivleniekam ceturtais labākais laiks etapā, kas ļāva arī summā komandu pacelt uz ceturto vietu, bet trešo vietu noslēdzošajā etapā nodrošināja brāļi Andris un Juris Šici, kuri arī individuālajās sacensībās izcīnīja bronzu. Pārsteidzoša uzvara Itālijas komandai, kuri par 0.116 sekundēm apsteidza sudraba ieguvējus mājiniekus vāciešus.


Viessmann Pasaules kausa devītais un noslēdzošais posms 23. un 24. februārī norisināsies 2014. gada Olimpisko spēļu mājvietā Sočos, Krievijā.



Latvijai bronza komandu stafetē Eiropas čempionātā
Latvijai bronza komandu stafetē Eiropas čempionātā
Latvijai bronza komandu stafetē Eiropas čempionātā
Latvijai bronza komandu stafetē Eiropas čempionātā
2019.02.10. 5694
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK