LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Vinterberga uzņems Pasaules čempionātu kamaniņu sportā

No 25. līdz 27. janvārim Vinterbergā, Vācijā norisināsies 48. FIL Pasaules čempionāts kamaniņu sportā, pulcējot 121 sportistu no 23 valstīm. Viņu vidū arī 13 Latvijas labākie kamaniņu braucēji.


Šī būs jau trešā reizē, kad Vinterbergas trasē norisinās Pasaules čempionāts kamaniņu sportā. Iepriekš tas noticis 1989. un 1991. gadā. Kopā tiks sadalīti septiņi medaļu komplekti. Četri no tiem olimpiskajās disciplīnās sieviešu, vīriešu, divvietīgo ekipāžu konkurencē un komandu stafetē, bet vēl trīs sprinta sacensībās. Septīto reizi medaļas saņems arī U-23 Pasaules čempionāta uzvarētāji sieviešu, vīriešu un divvietīgo ekipāžu konkurencē, kuri tiek noteikti pēc Pasaules čempionātā uzrādītajiem rezultātiem.


Uz starta Vinterbergā stāsies arī visi labākie Latvijas kamaniņu sportisti – Andris un Juris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, Kristers Aparjods, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Ulla Zirne, Elīza Cauce un Kendija Aparjode.


Atšķirībā no Viessmann Pasaules kausa posmiem, Pasaules čempionātā sportisti neaizvada Nāciju kausa sacensības. Sacensības piektdien sāksies ar sprintu, kam no rīta norisināsies kvalifikācija, bet pēspudienā fināla braucieni. Sestdien uz starta stāsies divvietīgās ekipāžas un sievietes, bet svētdien vīrieši un komandu stafete.


Pasaules čempionātā nestartēs neviens no junioriem, kuri šobrīd aizvada treniņnometni Austrijā. Tur februāra sākumā norisināsies 34. FIL Junioru Pasaules čempionāts.


Mūsējo gaitām trasē arī šajā sezonā ir iespējams sekot līdzi tiešraidē Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport TV, kas skatāms Helio iTV, Helio vTV un lietotnē Shortcut.


Raidlaiki piektdien, 25. janvārī, no plkst. 14:35 līdz 17:00, kad norisināsies sprinta finālbraucieni. Sestdien, 26. janvārī, no 12:10 līdz 18:00 sacensības divvietīgajām ekipāžām un sievietēm, bet svētdien, 27. janvārī, no 12:05 līdz 18:00 startēs vīrieši un komandu stafete.

2019.01.23. 4687
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK