LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Bērziņš izcīna uzvaru ceturtajā Junioru Pasaules kausa posmā Šveicē

Šonedēļ Sanktmoricā, Šveicē norisinās ceturtais Junioru Pasaules kausa posms, kā arī 40. Junioru Eiropas čempionāts. Uz sacensībām 13 sportistu sastāvā devusies arī Latvijas junioru un jauniešu izlase.


Lieliski šo sezonu turpina Gints Bērziņš, kuram uzvara jauniešu “A” konkurencē. Visos pirmajos trīs posmos, kuri norisinājās Ziemeļamerikā, G. Bērziņš ierindojās otrajā vietā. Labāko sešiniekā finišēja arī Eduards Ševics-Mikeļševics un Lūkass Krasts, kuriem attiecīgi 5. un 6. vieta, bet labāko desmitnieku noslēdza Kaspars Rinks.


Šodien ledus bija ļoti piemērots sacensībām – ārā mīnus desmit grādi, ledum kādi mīnus astoņi. Gints pirmajā braucienā startā bija nedaudz vājāks, taču otrajā braucienā atbrīvojās un uzrādīja ļoti augstvērtīgu rezultātu, līdz ar to arī pirmā vieta. Prieks arī par pārējiem jauniešiem, kuriem vietas sešiniekā, kā arī Kasparu Rinku, kurš atbrauca līdzi, lai apgūtu trasi. Viņš guva traumu, braucot divvietīgajā ekipāžā, un nevarēja startēt, bet paņēmām viņu līdzi domājot par Jaunatnes ziemas Olimpiskajām spēlēm,” komentē jauniešu un junioru izlases treneris Zintis Šaicāns.


Ceturtdien sacensības aizvadīja junioru divvietīgās ekipāžas, kur augsto 5. vietu izcīnīja Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, bet devītajā vietā finišēja Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts. Pirmajā braucienā Botam/Plūmem septītais labākais laiks, bet otrajā braucienā piektais rezultāts, kas ļāva arī summā pakāpties uz 5. vietu. “Pirmajā braucienā puiši pieļāva kļūdas, kas neļāva cīnīties par godalgu. Otrais brauciens bija labs, bet vakar ārā bija ļoti silts un bija lieli plusi, kas dabīgā ledus trasē ļoti iespaido rezultātu. Bijām gatavojušies uz mīnusiem, tādēļ divvietīgā kamana ar asu slidu šajos apstākļos vienkārši stājās. Nebija tāds laiks trasē, kādu vēlējāmies, bet 5. vieta arī ir ļoti labs rezultāts,” atzīst Z. Šaicāns.


Arī starp jaunietēm “A” lieliski startēja Latvijas jaunās sportistes, Justīnei Maskalei finišējot augstajā 6. vietā, bet Zanei Kaļumai 12. vietā. Z. Šaicāns ir ļoti priecīgs par meiteņu rezultātiem un sniegumu trasē: “Nekad mūsu meitenes nav tik labus rezultātus uzrādījušas jauniešu konkurencē. Mēs atbraucām uz pilnīgi jaunu trasi, par kuru nebija nekādas informācijas. Paši visu analizējām un dienu no dienas domājām, kā jābrauc. Meitenes arī brauca labāk ar katru dienu. Tas, ko kopā izanalizējām, parādījās rezultātā.


Šodien sacensības turpinās jaunietes “A” divvietīgās ekipāžas, kas ir jaunākā kamaniņu sporta veida disciplīna. Z. Šaicāns atzīst, ka jaunietēm neiet viegli, taču progress ir: “Pirmās dienās gāja pagrūti, daudz kļūdījās un sasitās. Es vienu brīdi jau domāju, ka jātaisa pauze, bet meitenes parādīja raksturu un teica, ka brauks. Turpināja treniņus un gāja arvien labāk. Treniņos ekipāža ar Viktoriju Ziediņu/Selīnu Zvilnu rādīja otro un trešo labāko laiku starp visām ekipāžām.


Treneris arī norāda, ka sacensību organizatoriem vēl ir daudz jāstrādā, lai sacensību kvalitāte būtu augstā līmenī pēc gada gaidāmajās Jaunatnes ziemas Olimpiskajās spēlēs, jo ir problēmas gan ar trases sagatavošanu, gan treniņu grafika darbības nodrošināšanu.


Sestdien uz starta stāsies juniori, juniores, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

2019.01.18. 6403
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK