LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Kivleniekam un Gudramovičam/Kalniņam uzvara Nāciju kausā Kēnigzē

Piektdien Kēnigzē, Vācijā aizvadītas Nāciju kausa sacensības pirms nedēļas nogalē gaidāmā piektā Viessmann Pasaules kausa posma. Šī gada pirmo uzvaru izcīnīja Inārs Kivlenieks un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, bet pamatsacensībām kvalificējās arī visi pārējie Latvijas sportisti.


I. Kivlenieks rādīja pārliecinošu sniegumu visas trases garumā, uzrādot labāko laiku jau startā, un nodrošināja uzvaru ar 0.025 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju austrieti Niko Gleiršeru. Bronza amerikānim Jonatanam Ērikam Gustafsonam. Nepilnas četras sekundes simtdaļas aiz goda pjedestāla finišēja Kristers Aparjods, kuram 4. vieta. 13. vietā finišēja Riks Kristens Rozītis (+0.521), bet 15. vietā Artūrs Dārznieks (+0.760).


Dāmu konkurencē Latviju pārstāvēja tikai Kendija Aparjode, kurai 9. vieta. Uzvarētājai krievietei Viktorijai Demčenko K. Aparjode piekāpās par 0.465 sekundēm. Sudrabs un bronza Autrijas sportistēm Eglei Madeleinei un Birgitai Placerei.


Divvietīgo ekipāžu konkurencē pēc ilgāka pārtraukuma uz starta stājās Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuri šosezon piedalījās tikai pirmajā Viessmann Pasaules kausa posmā Austrijā novembra beigās. Sportistiem pārliecinoša uzvara, tuvākos sekotājus itāļus Emanuelu Rīderu/Simonu Kaincvaldneru apsteidzot par gandrīz pussekundi. Bronza krieviem Aleksandram Denisevam/Vladislavam Antonovam.


Pārējie Latvijas sportisti – Elīza Cauce, Ulla Zirne, Andris Šics/Juris Šics, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs – jau ir nodrošinājuši starta vietu piektajā Viessmann Pasaules kausa posmā.


Kēnigzē līdz ar piekto Viessmann Pasaules kausa posmu norisināsies arī trešais Viessmann komandu stafetes Pasaules kausa posms kopā ar BMW.


Mūsējo gaitām trasē arī šajā sezonā būs iespējams sekot līdzi tiešraidē Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport TV, kas skatāms Helio iTV, Helio vTV un lietotnē Shortcut.


Raidlaiki sestdien, 5. janvārī, no 11:10 līdz 16:10, kad uz stata stāsies divvietīgās ekipāžas un sievietes. Savukārt svētdien, 6. janvārī, no 11:00 līdz 15:40 varēs vērot vīriešu sacensības un komandu stafeti.

2019.01.04. 5487
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK