LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Šiciem 5. vieta otrajā BMW sprinta Pasaules kausa posmā

Svētdien Leikplesidā, ASV ar dāmu un sprinta sacensībām noslēdzās ceturtā Viessmann Pasaules kausa posma izcīņa. Brāļi Šici nodrošināja vēl vienu vietu labāko sešiniekā, finišējot 5. vietā sprinta sacensībās. Dāmu konkurencē Ullai Zirnei 14. vieta pamatsacensībās, bet sprintā labākā Elīza Cauce ar izcīnīto 10. vietu.


U. Zirne pirmajā braucienā uzrādīja 14. labāko rezultātu, taču ar nedaudz lēnāku laiku otrajā braucienā ieņēma 11. vietu. Summā gan saglabāta 14. vieta, 0.797 sekundes aiz uzvarētājas vācietes Dajanas Eitbergeres, kurai šī ir pirmā uzvara šosezon. Sudrabs un bronza viņas tautietēm Natālijai Geisenbergerei un Jūlijai Taubicai.


Nepilnas divas sekundes desmitdaļas lēnāka kā U. Zirne divu braucienu summā bija Elīza Cauce, kura ierindojās 15. vietā. Abas sportistes sev nodrošināja ar starta vietu sprinta sacensībās. Ne tik sekmīgs starts Kendijai Aparjodei, kurai šoreiz 24. vieta, 1.743 sekundes aiz uzvarētājas.


E. Cauce lieliski aizvadīja pirmo Ziemeļamerikas tūres posmu, kas norisinājās Vistlerā, taču rādījusi stabilitāti trasē arī nākamajos posmos. “Sacensības Vistlerā vērtēju ar plus zīmi, jo abi braucieni bija labi (protams, ar mazām kļūdiņām), bet domāju, ka līdz pjedestālam aizsniegties nevarēju, jo visas meitenes man priekšā bija ļoti stipras un labi nobrauca. Kalgarī pirmajā braucienā pieļāvu kļūdu trases lejas daļā un otrajā braucienā mans klupšanas akmens bija trases augšdaļa, kas liedza cīnīties par augstākām vietām. Taču kopumā viss ir labi un esmu apmierināta ar rezultātiem,” atzīst E. Cauce.


Otrajā BMW sprinta Pasaules kausa posmā divvietīgo ekipāžu konkurencē vēl viens TOP6 rezultāts brāļiem Šiciem, kuri bija 0.280 sekundes lēnāki kā uzvarētāji vācieši Toni Egerts/Saša Benekens. Līdz bronzas godalgai gan pietrūka tikai piecas sekundes simtdaļas. Ne tik veiksmīgs brauciens izvērtās Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam, kuriem pieļautās kļūdas trasē neļāva pakāpties augstāk par 15. vietu.


Vīru sprinta sacensībām neviens no Latvijas sportistiem nekvalificējās.


Dāmu konkurencē sprintā E. Cauce uzlaboja pamatsacensību rezultātu par piecām pozīcijām un ierindojās 10. vietā, uzvarētājai vācietei Natālijai Geisenbergerei piekāpjoties par 0.215 sekundēm. Sudrabs amerikānietei Sammerai Bričerei, bet bronza jaunajai vācu sportistei Jūlijai Taubicai. U. Zirne atkārtoja ceturtajā Viessmann Pasaules kausa posmā uzrādīto rezultātu, ierindojoties 14. vietā (+0.268).


Viessmann Pasaules kausa izcīņa pēc Jaunā gada turpināsies Kēnigzē, Vācijā, bet 12. un 13. janvārī pasaules labākie kamaniņu braucēji pulcēsies Siguldā.

2018.12.16. 5288
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK