LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

M. Arhipovs veiksmīgi sastrādājas ar izlasi

Mihails Arhipovs par fiziskās sagatavošanas treneri strādā kopš 2012. gada, līdz šim trenējis Latvijas skeletona izlasi, kuriem acīmredzmi ir laba fiziskā sagatavotība. Neapšaubāmi, ka Mihails ir viens no labākajiem fiziskās sagatavošanas treneriem, kas ir redzams arī pēc šīs vasaras darba ar Latvijas Nacionālo kamaniņu sporta izlasi.


Šajā vasarā M. Arhipova ieguldītais darbs Latvijas Kamaniņu sporta izlasē ir būtiski mainījis  atlētu fizisko formu, kas cerams rezultēsies arī sacensību rezultātos. Vaicājot Mihailam par to, kā viņš vērtē kamaniņu sporta izlases fizisko stāvokli, salīdzinot to ar treniņu sākumu un šo brīdi, M. Arhipovs apgalvo: “Sportisti vizuāli ir daudz sakarīgāki, proti, ir parādījusies ķermeņa uzbūve. Man pat Andis Austrups, daudzcīņas treneris pienāca klāt un teica, ka var redzēt atšķirību pat tajā, kā viņi skrēja pavasarī un kā viņi to dara tagad, atšķirība ir ļoti liela.”


Runājot par savstarpējo sadarbību, Mihails apgalvo, ka viņu ir apmierinājis sportistu vasaras darbs: “Jā, man ļoti patika, tiešām cepuri nost. Sportisti izpildīja visu, kas tika uzdots.”


Šajā vasaras sezonā Latvijas Nacionālā kamaniņu sporta izlase fiziskā trenera pavadībā strādāja pie disciplīnas uzlabošanas un saprotamas sistēmas veidošanas: “Pirmkārt, strādājām pie sistēmas, lai netiktu kavēti treniņi, lai viss tiktu kārtīgi izdarīts, proti, lai nevaldītu haoss. Otrkārt, strādājām pie pamatu likšanas fiziskajā ziņā.” Ar šo Mihails nebūt nedomā, ka atlētiem pilnībā nekas no tā nav bijis, sakot: “Es vienkārši gribēju treniņu darbā ielikt savu vīziju, savu skatījumu un kārtību, kā es redzu to, kā tam būtu jābūt.”


M. Arhipovs apgalvo, ka visu darot pēc plāna, četru gadu laikā vajadzētu sasniegt to īsto fizisko sagatavotību:”Pa vienu gadu neko nevar izdarīt, vajag šādi strādāt vismaz četrus gadus.”


Sākoties 2018./2019. gada ziemas sezonai, Mihails ar kamaniņu sporta izlasi būs kopā pirmajā Viessmann pasaules kausa posmā, kas norisināsies Innsbrukā, Austrijā no 20. līdz 25. novembrim, sagatavojot fizisko treniņu plānu atlikušajām sacensību un treniņu nedēļām, bet pārējo sezonas daļu, kā ierasts, trenēs Latvijas skeletona izlasi. 

2018.09.28. 5968
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK