LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Ulla un Mārtiņš piedalās VISC projektā "Skola2030"

Otrdien, 12. jūnijā Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē norisinājās materiāla filmēšana projektam "Skola2030", kurā piedalās Olimpiete Ulla Zirne un divu Olimpisko medaļu ieguvējs un tagadējais Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases mehāniķis Mārtiņš Rubenis.


Valsts izglītības satura centra (VISC) projekta ietvaros "Skola2030" tiek izstrādāts jauns izglītības standarts, kura viena no būtiskākajām izmaiņām ir ne tikai akadēmisko zināšanu, bet arī emocionālo un sociālo kompetenču apguve skolā. Šobrīd VISC strādā pie programmas "Sociāli emocionālā mācīšanās" satura veidošanas, kas ir paredzēta skolēniem no 1. līdz 12. klasei, piedāvājot īpašas audzināšanas stundas, kurās jaunieši apgūs tādas prasmes kā, - savu emociju apzināšanos un pārvaldīšanu, iejūtību un sadarbību ar citiem, kā arī pozitīvu attiecību veidošanu un  atbildīgu lēmumu pieņemšanu. 


Daļai no stundu plāniem, tiks pievienoti videomāteriāli, kuros dažādi sabiedrībā zināmi cilvēki no dažādām jomām dalās savā pieredzē par visdažādākajām tēmām.


Kā risināt problēmas, kā nomierināties, saglabāt pašdisciplīnu, domāt par problēmu konkrēti, apsvērt dažādas alternatīvas, mainīt pieeju kādai konkrētai problēmai, kā arī virzīties uz neskaidru mēŗki bija vien daļa no tēmām, par kurām Ulla ar Mārtiņu runāja, balstoties uz savu pieredzi.


Programma "Sociāli emocionālā mācīšanās" pēc aprobācijas būs bez maksas pieejama Latvijas skolās, lai nodrošinātu skolēniem iespēju apgūt sociālās un emocionālās kompetences.


Vairāk informāciju par projektu var atrast: skola2030.lv 



Ulla un Mārtiņš piedalās VISC projektā "Skola2030"
Ulla un Mārtiņš piedalās VISC projektā "Skola2030"
2018.06.12. 6956
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK