LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Aparjods Olimpisko spēļu debijā izcīna 11. vietu

Svētdien Phjončhanā, Dienvidkorejā sadalītas pirmās XXIII Ziemas Olimpisko spēļu medaļas kamaniņu sportā. Kristers Aparjods savās debijas spēlēs izcīnīja augsto 11. vietu.


Tāpat kā visu iepriekšējo nedēļu, vīru sacensības bobsleja, kamaniņu sporta un skeletona trasē “Alpensia Sliding Centre” arī cīņā par medaļām pavadīja liels aukstums, kas nodrošināja ātru ledu. Phjončhanas trases rekords jau vakar tika labots par vairāk kā pusminūti, ko itāļu sportists Dominiks Fišnallers ceturtajā braucienā laboja par vēl vienu simtdaļu.


19 gadus jaunais Kristers Aparjods, kurš joprojām oficiāli ir juniors, savā debijā Olimpiskajās spēlēs visus četrus braucienus aizvadīja bez lielām kļūdām, kas summā ļāva ieņemt 11. vietu. “Izvēlējos nedaudz drošāku pieeju, proti, braucu drošas līnijas, lai tas novestu pie maksimāli laba brauciena un finišā sajustu papildus pārliecību, kas arī principā izdevās. Trasē kļūdījos maz, bet vienmēr ir kur pielikt,” pirmos divus braucienus komentēja K. Aparjods.


Sensacionālu zelta medaļu izcīnīja austrietis Dāvids Gleiršers, kurš K. Aparjodu četru braucienu summā apsteidza par 0.754 sekundēm. Sudrabs amerikānim Krisam Māzdzeram, bet bronza Vācijas sportistam Johanesam Ludvigam. 2014. gada olimpiskais čempions vācietis Fēlikss Lohs, kurš pēc pirmajiem trīs braucieniem bija pārliecinošs līderis, ceturtajā braucienā kļūdījās un finišēja 5. vietā.


Inārs Kivlenieks, kuram šīs ir jau trešās Olimpiskās spēles, pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņēma 21. vietu. Sportists aizvadīja ļoti labu trešo braucienu, kas ļāva pakāpties uz 18. vietu, bet četru braucienu summā 20. vieta (+2.120).


Artūrs Dārznieks pēc pirmajiem diviem braucieniem ierindojās 25. vietā, ko trešajā braucienā uzlaboja par vienu pozīciju, finišējot 24. vietā arī summā, jo ceturtajam braucienam kvalificējās tikai divdesmit labākie sportisti.


Kamaniņu sporta programma turpināsies pirmdien ar dāmu sacensībām, kur uz starta stāsies Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode.


Visu Olimpisko spēļu laiku 24 stundas diennaktī plašāko spēļu translāciju piecos Eurosport kanālos HD kvalitātē iespējams vērot Lattelecom Interaktīvajā TV un lietotnē Shortcut – vienīgajā vietnē Latvijā, kas ļaus spēles vērot mobilajās ierīcēs. Shortcut TV ļauj sekot līdzi spēļu norisei, lai kur arī atrastos – pārbraucienos, viesos, darbā vai jebkur citur Latvijas teritorijā.


Lattelecom Interaktīvajā TV olimpiādi iespējams redzēt piecos Eurosport HD kanālos: Eurosport 1 un Eurosport 2, kas ir iekļauti Oriģinālajā pakā, savukārt īpaši uz olimpiādes laiku veidotie Eurosport 3, Eurosport 4 un Eurosport 5 kanāli ir pieejami Sporta pakā. Shortcut TV pieejami visi pieci Eurosport kanāli – gan pastāvīgie, gan īpaši olimpiādei veidotie.


Kamaniņu sporta programma Olimpiskajās spēlēs (iekavās pēc Latvijas laika):


12. februāris 19:50 - 22:50 sieviešu 1. un 2. brauciens (12:50 - 15:50)
13. februāris 19:30 - 21:55 sieviešu 3. un 4. brauciens (12:30 - 14:55)
14. februāris 20:20 - 22:25 divvietīgo ekipāžu 1. un 2. brauciens (13:20 - 15:25)
15. februāris 21:30 - 22:45 komandu stafete (14:30 - 15:45)


 


Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja/I. Znotiņš



Aparjods Olimpisko spēļu debijā izcīna 11. vietu
Aparjods Olimpisko spēļu debijā izcīna 11. vietu
Aparjods Olimpisko spēļu debijā izcīna 11. vietu
Aparjods Olimpisko spēļu debijā izcīna 11. vietu
Aparjods Olimpisko spēļu debijā izcīna 11. vietu
Aparjods Olimpisko spēļu debijā izcīna 11. vietu
2018.02.11. 8591
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK