LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Uzsākam trenniņus uz ledus

27.augustā, Siguldas bobsleja un kamaniņu trases starta estakādē, treniņus uz ledus uzsāka mūsu XXII Ziemas Olimpisko spēļu kandidāti Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Elīza Tīruma, Ulla Zirne, Saiva Dambīte, Andris Šics, Juris Šics, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš.


Treniņu grafiks paredz, ka paralēli fiziskās sagatavotības treniņiem un braukšanai pa trasi ar rollerkamanām, uz ledus estakādes sportisti trenēsies 3 – 4 reizes nedēļā, līdz pat 21.septembrim, kad risināsies ‘’Prezidenta kauss’’ starta rāviena sacensībās, pieaugušajiem un junioriem.


Pēc pāris nedēļām, kad rokas jau būs ‘’piešautas’’ un pirmās ledus izjūtas atgriezušās, sportistiem būs tā saucamie kontroltreniņi, kad izkristalizēsies, katra indivīda stiprā un vājā puse, šai būtiski svarīgajā starta rāvienā.


Tuvāk īstenībai


Tā par pirmo ledus treniņu priecājas Elīza Tīruma un piebilsts, ka starta rāviena ‘’atstrādāšana’’ uz parastās estakādes ar rollelkamanām nav objektīva, jo ir vairāki faktori, kas to ietekmē. ‘’Vienam riteņi griežas ātrāk, citam lēnāk. Ledus visiem ir vienāds. ‘’


Elīza neslēpj arī to, ka jau pēc pirmā treniņa uz ledus var teikt, šovasar ir kārtīgi pastrādāts. Spēka vairāk un izturība lielāka. Atliek vien atsaukt atmiņā ledus izjūtas un tad pieslīpēt nianses. ‘’Protams, šis bija tikai pirmais ledus treniņš un vēl nevar teikt – hop. Līdz sezonas sākumam vēl mēnesis un arī tālāk ir jāstrādā cītīgi. Ar  tikpat lielu degsmi un atdevi.’’


Arī izlases galvenais treneris Pēteris Cīmanis ir gandarīts un uzsver, ka tā ir fantastiska iespēja un priekšrocība, ka uz ledus varam tik jau augusta mēnesī un maksimāli ilgi trenēties apstākļos, kas pietuvināti reālajiem startiem sezonas laikā.


Jauna sezona – jaunas kamanas


Optimistiskā noskaņojumā jaunās sezonas gaidās ir arī mūsu divnieku ekipāžas – Juris/Andris Šici, kā arī Pēteris Kalniņš/Oskars Gudramovičs.


Brāļi Šici gatavošanos šai sezonai uzsākuši neparasti ātri – jau aprīļa mēnesī.


Juris un Andris ir vienisprātis, ka pirms pēdējā sagatavošanās posma Sočiem, vēl ir kārtīgi jānostartē visā sezonā. ‘’Mums ir liels prieks, ka Eiropas čempionāts risināsies mūsu mājas trasē Siguldā. Tie ir vieni no svarīgākajiem mačiem šajā sezonā. Un būs kārtīgs ģenerālmēģinājums pirms Olimpiskajām spēlēm Sočos.’’


Tāpat puiši uzsver, ka neraugoties uz dzīves līkločiem, ar katru gadu viņu fiziskā bāze paliek spēcīgāka, stabilāka. ‘’Un tas pateicoties mūsu trenerim Jānim Liepam’’, piebilst Andris.


‘’Protams, liels paldies mums jāsaka arī mūsu atbalstītājiem, bez kuriem daudz kas nebūtu iespējams. Kamaniņu sports ir tehnisks sporta veids, kas prasa no tevis attīstību ik sekundi. Un tieši tādē, mēs, katru sezonu uzsāk ar jaunu tehniku. Veco noliekam malā, jo tā jau ir pagātne. Tā ir vakardiena. Ar to šodien vairs neuzvarēt. Visu laiku ir jāmeklē jauni risinājumi. Mēs pat neko neaizņemamies no vecās ’’, par tehnikas lietām skaidro Juris.


Izmantosim savas priekšrocības


Kā zināms, tad Siguldas bobsleja un kamaniņu trases mākslīgā ledus starta estakāde nodrošina labāku iespēju mūsu kamaniņu braucējiem, bobslejistiem un skeletonistiem sagatavoties dažāda veida sacensībām, kā arī nodrošina citu valstu sportistu aktīvāku interesi par treniņu iespējām Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē.


Pasaulē ir mazāk par 10 mākslīgā ledus starta estakādēm. Un Siguldas estakāde ir viena no mūsdienīgākajām un kvalitatīvākajām tieši šajā elementā.

2013.08.30. 10164
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK