LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Elīza Tīruma Siguldā TOP 6

Svētdien, 9. janvārī Eberspächer pasaules kausa septītā posmā noslēdzošā sacensību diena iesākās ar sieviešu sacensībām, kurās piedalījās četras Latvijas sportistes: Elīza Tīruma, Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa un Ulla Zirne.


Pirmajā braucienā labākā no latvietēm Elīza Tīruma, kura, izraujot 11. labāko startu, bet neprecīzi izbraucot trases ritmus, finišā uzrādīja sesto labāko laiku. [+0.214]


Elīnai Ievai Vītolai ceturtais ātrākais starts – 1.617 sekundes un finišā desmitā vieta [+0.291].


Ullai Zirnei ļoti labs brauciens, kas finišā sportistei ļāva ierindoties 14. vietā [+0.416].


Sigita Bērziņa, izraujot startu un guļoties kamanās, pieskārās labajai trases apmalei, kas, attiecīgi, neļāva precīzi ieet ceturtajā virāžā. Pārējo trasi Bērziņa veica labi un finišēja 42.9969 sekundēs un ierindojās 25. pozīcijā.


Pirmā brauciena līdere un jaunā starta rekorda īpašniece – 1.606 sekundes, austriete Madeleine Egle (Madeleine Egle) [42.087]. Otrajā vietā, austrietei piekāpjoties par 0.041 sekundi – vāciete Jūlija Taubitsa (Julia Taubitz). Savukārt trešajā pozīcijā krieviete Tatjana Ivanova [+0.081].


Otrajā braucienā Elīza Tīruma 15. virāžas izejā pieļāva nelielu kļūdu, kas ne tikai skatītājiem lika aiztutrēt elpu, bet arī pašai sportistei raisīja zināmas raizes, bet sportistes pieredze ņēma virsroku un latviete finišēja ar sesto labāko laiku. Tādējādi arī divu braucienu summā izcīnot augsto sesto vietu [+0.408].


“Pirmajā braucienā man nesanāca piektā un septītā virāža, kuras es izlaboju otrajā braucienā. Otrajā braucienā, nākot ārā no 15. virāžas es laikam nedaudz par daudz noliku plecu, bet veiksmīgi visu izlaboju. Tas varēja beigties ļoti slikti. Man liekas, ka es nosvīdu tajā brīdī,” atskatoties uz braucieniem, stāsta Elīza Tīruma.


Otrajā braucienā Elīnai Ievai Vītolai izdevies labs brauciens un finišā septītais labākais laiks, kas divu braucienu summā sportistei ļāva pakāpties par divām pozīcijām un izcīnīt astoto vietu [+0.529].


Elīna Ieva Vītola: “Ir patīkama sajūta startēt Latvijā. Nebija līdz galam labi braucieni. Bija saspringums atbildīgo sacensību un Olimpiskās kvalifikācijas dēļ. Esmu priecīga, ka es to izdarīju un viss ir garām. Tagad jāgatavojas BMW Sprinta pasaules kausa sacensībām. Kļūdas bija visas trases garunā, bet vislielākās pieļāvu 13. virāžā, 14. virāžas izejā, kā arī 15. virāžā.”


Ullai Zirnei otrajā braucienā bija dažas neprecīzas nianses. Tāpat kā pirmajā braucienā Zirne finišēja ar 14. labāko laiku, kas divu braucienu summā atlētei garantēja gan 14. vietu, gan dalību BMW Sprinta pasaules kausā.


Sigita Bērziņa otrajā braucienā izlaboja pirmā brauciena pieļauto kļūdu startā un finišēja ar devīto labāko rezultātu, kas divu braucienu summā ļāva pakāpties par sešām pozīcijām un izcītīt 19. vietu.


Sacensību uzvarētāja – austriete Madelaine Egle (Madeleine Egle) [1:24.192]. Otrajā vietā – vāciete Jūlija Taubitsa (Jula Taubitz) [+0.180]. Savukārt bronzas godalgu izcīnīja krieviete Tatjana Ivanova [+0.218].


Plkst. 13.00 sacensības noslēgsies ar BMW Sprinta pasaules kausā piedalīsies Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Riks Kristens Rozītis, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Andris Šics/Juris Šics, kā arī Elīza Tīruma, Elīna Ieva Vītola un Ulla Zirne. BMW Sprinta pasaules kausā piedalās 15 ātrākie pamatsacensību sportisti.


Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV4 un interneta portālā Sportacentrs.com.


Svētdiena, 9. janvāris


13.00 BMW Sprinta kauss – Vīri
13.45 BMW Sprinta kauss – Divvietīgās ekipāžas
14.20 BMW Sprinta kauss – Sievietes


 



Elīza Tīruma Siguldā TOP 6
Elīza Tīruma Siguldā TOP 6
Elīza Tīruma Siguldā TOP 6
Elīza Tīruma Siguldā TOP 6
Elīza Tīruma Siguldā TOP 6
Elīza Tīruma Siguldā TOP 6
Elīza Tīruma Siguldā TOP 6
Elīza Tīruma Siguldā TOP 6
Elīza Tīruma Siguldā TOP 6
Elīza Tīruma Siguldā TOP 6
Elīza Tīruma Siguldā TOP 6
Elīza Tīruma Siguldā TOP 6
Elīza Tīruma Siguldā TOP 6
Elīza Tīruma Siguldā TOP 6
Elīza Tīruma Siguldā TOP 6
2022.01.09. 4298
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK