LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Gaidāma aizraujoša Eberspächer Pasaules kausu sezona kamaniņu sportā

  Mēneša izskaņā, no 27. līdz 29. novembrim Insbrukā, Austrijā ar pirmo Eberspächer Pasaules kausa posmu tiks atklāta jaunā, 2020./2021. gada kamaniņu sporta sezona.


  Latvijas Nacionālā kamaniņu sporta izlase Covid-19 pandēmijas dēļ uz Pasaules kausa posmiem nevarēja ņemt papildus ekipāžas. Tāpēc pēc atlases sacensībām, kas norisinājās Siguldā, pamatsastāvā iekļuva un uz pirmajiem Eberspächer Pasaules kausa posmiem devās: Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Gints Bērziņš, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Elīza Tīruma, Sigita Bērziņa, Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Mārtiņš Bots/ Roberts Plūme.


  Jau šajā piektdienā, 27. novembrī tiks aizvadīts Nāciju kauss jeb kvalifikācija pamatsacensībām. Par vietu pamatsacensībās cīnīsies juniore Sigita Bērziņa, juniors Gints Bērziņš, divvietīgā ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kā arī pieredzējušie Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis. Pārējie sportisti automātiski ir kvalificējušies Pasaules kausa pirmajam posmam, ņemot vērā pēdējo trīs Pasaules kausa posmu sasniegtos rezultātus.


  Šajā sezonā pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma atgriežas divas spēcīgākās Vācijas sportistes – visu laiku veiksmīgākā sieviešu kamaniņu braucēja Natālija Gaizenbergere (Natalie Geisenberger), kurai ir 49 Pasaules kausu uzvaras, piecas Olimpiskās medaļas un deviņi Pasaules čempiones tituli, kā arī viņas komandas biedre, Phjončhanas Ziemas Olimpisko spēļu sudraba medaļas īpašniece Dajana Eitbergere (Dajana Eitberger).


Pagājušajā sezonā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa piecas sievietes, kas pārstāvēja trīs dažādas nācijas, tajā skaitā arī latviete Elīza Tīruma. Tāpēc šogad cīņa sieviešu konkurencē solās īpaši interesanta.


  Pēc augšstilba salaušanas kādā no treniņu braucieniem Siguldas trasē, atveseļojies un gatavs jaunajai sezonai ir Austrijas divvietīgās ekipāžas pirmais numurs Tomas Steus (Thomas Steu), kurš ar savu pārinieku Lorenzu Kolleru (Lorenz Koller) ir gatavi rādīt labāko savā mājas trasē. Tāpat interesanta cīņa būs divvietīgo ekipāžu konkurencē, kur ar spēcīgajiem vāciešiem konkurēs arī trīs Latvijas divvietīgās ekipāžas. Latvijas spēcīgākā ekipāža Andris un Juris Šici pagājušajā sezonā izcīnīja bronzu Pasaules kausa kopvērtējumā, divas Pasaules kausu uzvaras, vienu mājas trasē, Siguldā, otru, Sprinta kausā Leikpleisidā, ASV.


  Eberspächer Pasaules kausa pirmajam posmam ir reģistrējušās 22 nācijas. Pasaules kausā piedalīsies sportisti gan no Austrālijas, Argentīnas un Korejas, gan no Krievijas, kamēr ASV un Kanādas valstsvienības nepiedalīsies Pasaules kausa posmos līdz pat 2021. gada janvārim Covid-19 vīrusa pandēmijas dēļ.


  Mūsējo gaitām trasē arī šajā sezonā būs iespējams sekot līdzi tiešraidē Helio un Shortcut kanālā Best4Sport TV.


Sestdiena, 28. novembris
10.00 – 11.05   1. brauciens – Vīri
11.35 – 12.40   2. brauciens - Vīri
13.40 – 14.30   1. brauciens – Divvietīgās ekipāžas
15.00 – 15.50   2.brauciens – Divvietīgās ekipāžas


Svētdiena, 29. novembris
10.00 – 10.55   1. brauciens – Sievietes
11.25 – 12.20   2. brauciens – Sievietes


15.00 – 15.24   Sprinta Kauss – Vīri
15.45 – 16.10   Sprinta Kauss – Divvietīgās ekipāžas
16.20 – 16.45   Sprinta Kauss – Sievietes

2020.11.26. 2900
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK