LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Andris un Juris Šici par pirmajiem iespaidiem Pekinas Ziemas Olimpisko spēļu ledus trasē

Piektdien, 23. oktobrī Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases pieredzējusī divvietīgā ekipāža, Andris un Juris Šici izlidoja uz 2022. gada Pekinas Ziemas Olimpisko spēļu Jančingas (Yanqing) ledus trases homologāciju.


Pēc gara ceļa un vairākiem Covid-19 testiem atlēti veiksmīgi ir nonākuši Pekinā. “Mūsu ceļš pagāja ļoti labi, bija gan jāveic vairāki Covid-19 testi. Testus veicām Latvijā, Vācijā un iebraucot Ķīnā. Forši bija tas, ka ķīnieši uz Vāciju mums (Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas sportistiem un treneriem) bija atsūtījuši speciālu čarterreisu, lai mūs droši nogādātu Ķīnā!”


Brāļi stāsta, ka dienas režīms ir sasprings un strikti saplānots. “Mūsu dienas režīms ir diezgan saplānots, ceļamies 6.00 no rīta, tad dodamies uz trasi, lai vērotu ķīniešu sportistu treniņu un labāk izprastu trases līnijas. Pēc tam arī mēs paši sēžamies kamanās un veicam savus braucienus. Pēc treniņa trasē mums uzreiz ir sapulce, kuras laikā visi kopā (sportisti un treneri) apspriežam trasē aizvadītos braucienus, skatāmies video un tos analizējam, kā arī izrunājam trases braukšanas plānu nākamajai dienai. Mums visu laiku ir jāatrodas maskās un strikti jāievēro šeit esošie noteikumi, vienīgais mirklis, kad drīkstam noņemt maskas ir tad, kad atrodamies savās istabiņās.”


Andrim un Jurim šī jau ir trešā Olimpiskās trases homologācija. “Kopā esam piedalījušies četrās trašu homologācijās, proti, Soču, Pjončhanas un šobrīd Pekinas trasē, kā arī esam piedalījušies Paramonovas trases homologācijā, bet šīs trase nebija Olimpiskā.”


“Jāsaka, ka pirmie iespaidi par trasi bija ļoti labi, var redzēt, ka ķīnieši ir ieguldījuši lielu darbu, strādājot pie trases arhitektūras un būvēšanas, trase tiešām ir interesanta”, stāsta pieredzējušie kamaniņu braucēji.


Otrdien, 27. oktobrī tika aizvadīti pirmie braucieni XXIV Ziemas Olimpisko spēļu ledus trasē. “Šodien veicām trīs braucienus un jau pēdējā braucienā pakāpāmies startēt no dāmu starta pakājes. Visus trīs braucienus nobraucām stabili, ar katru braucienu aizvien vairāk sākām izprast trasi, kā arī trešajā braucienā jau sasniedzām 116km/h.”


Pirmie iespaidi pēc paša pirmā brauciena?


“Sajūtas bija interesantas, adrenalīns bija sakāpis, jo veikt pirmo braucienu šajā trasē bija kaut kas pilnīgi jauns.”


Uz jautājumu, vai pēc pirmajiem braucieniem jau ir iespējams izvērtēt trases sarežģītību, sportisti atbild: “Trase nav pārāk vienkārša, bet mēs vairāk teiktu to labā ziņā, jo šajā trasē būs “jāatkož” daudz mazu knifiņu, lai spētu braukt ātri.”


Kādi ir citu sportistu pirmie iespaidi, vai esat savā starpā starp braucieniem par to runājuši?
“Protams, runājam ar citiem sportistiem un kopumā visi ir ļoti pozitīvi pacilāti par to, kas šeit notiek un par to, kāda ir trase.”


Kurai jau no esošajām trasēm jaunā, Olimpiskā trase ir līdzīga? Vai tomēr tā nav līdzīga nevienai no jau esošajām trasēm?


“Šajā trasē ir daudz līdzīgi elementi citām trasēm, kā, piemēram, Nagano, Sočiem, Vistlerai un citām augstas klases trasēm, bet ir arī virāžas, kas ir kaut kas pilnīgi jauns un nekur citur nav redzēts."


Sportisti 2. novembrī atgriezīsies Latvijā, kur turpinās gatavošanos jaunajai, 2020./2021. gada kamaniņu sporta sezonai, kas tiks atklāta ar pirmo Eberspächer Pasaules kausa posmu Insbrukā, Austrijā, kas norisināsies no 27. līdz 29. novembrim.


 



Andris un Juris Šici par pirmajiem iespaidiem Pekinas Ziemas Olimpisko spēļu ledus trasē
Andris un Juris Šici par pirmajiem iespaidiem Pekinas Ziemas Olimpisko spēļu ledus trasē
Andris un Juris Šici par pirmajiem iespaidiem Pekinas Ziemas Olimpisko spēļu ledus trasē
Andris un Juris Šici par pirmajiem iespaidiem Pekinas Ziemas Olimpisko spēļu ledus trasē
2020.10.29. 3963
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK